top of page

​Zowel in de directe omgeving van Casa Stiano als wat verder weg is er veel te zien en te ondernemen. Aan de linkerkant treft u een aantal links aan van wat er zoal te beleven valt. Niet uitputtend, maar bedoeld om zelf verder op zoek te gaan naar wat u aanspreekt. Sommige links zijn in het Nederlands, sommige in het Engels en een aantal in het Italiaans.

Geen zin in koken? Op diverse plaatsen in de buurt kunt u genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Aan de linkerkant staat een link naar een aantal restaurants in de buurt van Cavola en Toano. Natuurlijk kunt u op veel meer plaatsen in de buurt voortreffelijk eten. Houdt u er rekening mee dat de meeste restaurants open zijn van ongeveer 12 tot 14 uur en van 18 tot 22 uur.

​Casa Stiano ligt in de uitlopers van de Appenijnen. Deze bergketen strekt zich uit over de hele lengte van het land. Zowel in de buurt van Casa Stiano (wandelpad 'Il sentiero Matilde') als wat verder weg kunt u allerlei sportieve activiteiten ondernemen. Er zijn vele mogelijkheden om te wandelen, te klimmen, te kajakken of te fietsen. Ook zijn er speciale motor- en autoroutes uitgezet. De links hieronder bevatten een schat aan informatie over het Parco Nazionale dell' Appenino Tosco-Emiliano en over voorbeelden van sportieve activiteiten die u kunt ondernemen..

Eten en drinken

Natuur en sportief

Cultuur en bezienswaardigheden

​Vanuit Casa Stiano kunt u diverse steden en dorpen bezoeken. Naast bijvoorbeeld Bologna, Modena, Parma, Reggio Emilia, Pisa, Lucca en Florence is een bezoek aan Cinque Terre zeer zeker de moeite waard. Onder de knoppen vindt u meer informatie.

uitzicht vanaf de Pietra di Bismantova richting Stiano

Pietra di Bismantova

Pietra di Bismantova

bottom of page