top of page

Uw huisdier mee?

Uw huisdier is van harte welkom in Casa Stiano. Zelf hebben we een Curly Coated Retriever en een Golden Retriever. Wel willen we graag van te voren weten dat u uw huisdier wilt meenemen. De prijs per huisdier bedraagt 20 euro per week extra. 

Algemeen

​Vanaf 3 juli 2004 gelden voor het vervoer van honden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels:

  • De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort
  • Sinds 3 juli 2011 is een chip verplicht. De chip moet worden ingebracht voordat de rabiesvaccinatie wordt gegeven (op dezelfde dag mag ook).
  • De dieren moeten worden ingeent tegen hondsdolheid (rabies) tenminste 21 dagen voor de reis.

Bepaalde Europese landen kennen daarnaast nog aanvullende regels, zoals verplichte teken/vlooienbehandeling of het verbod van bepaalde rassen. Ook zijn er verschillende regels voor dieren jonger dan drie maanden die nog niet tegen rabies ingeent kunnen worden. Wij adviseren u uw hond minimaal 14 dagen voor aanvang van de reis een goede tekenbehandeling te geven.

Specifieke eisen voor Italie

Verplichte inentingen:

Inenting tegen hondsdolheid (Rabies) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren.

Identificatie:

verplichte chip

EU-dierenpaspoort:

Verplicht

Dieren jonger dan drie maanden:

Dieren jonger dan drie maanden zijn niet toegestaan

Bijzonderheden:

In openbare gelegenheden moet uw dier zijn aangelijnd en voorzien zijn van een muilkorf (meestal hoeft dit niet, maar het kan gevraagd worden).

klik willekeurig op de foto om de hele foto te zien of klik op de witte pijl rechts om de serie te bekijken

bottom of page